luni, 15 septembrie 2008

Conducerea ICR trebuie demisă


În timp ce o expoziţie despre martirii din închisorile comuniste este închisă brutal, pe motive politice, Institutul Cultural Român finanţează, organizează şi promovează manifestări unde cap de afiş sînt foşti turnători ai Securităţii şi expoziţii anticreştine şi pornografice. O face în numele statului român şi pe banii noştri.
Eu unul, mărturisesc, îl preţuiesc pe H.-R. Patapievici, preşedintele ICR, chiar dacă nu sînt de acord cu el în multe privinţe. Cum îl preţuiesc şi pe Andrei Pleşu, apărător al modului în care înţelege H.-R. Patapievici să reprezinte cultural, prin ICR, România. Însă, sînt fapte/evenimente/declaraţii care mă fac nu numai să nu-i înţeleg pe cei doi - ca şi pe alţii care fac zid în jurul "boierilor minţii" -, dar şi să-i bănuiesc că lucrează împotriva statului, împotriva românilor (de azi şi de mîine) şi împotriva lor înşile.
Jurnalistul Victor Roncea, aflat într-un război necruţător cu grupul Pleşu-Patapievici-Liceeanu - război care îmbracă şi o expresie personală, dar ţinteşte interesul general -, continuă să facă dezvăluiri incredibile privind activitatea ICR.
Este suficientă trecerea în revistă a ultimelor acţiuni desfăşurate de ICR pentru a cere demiterea urgentă a conducerii sale. Din păcate, H.-R. Patapievici şi restul membrilor Comitetului Director al ICR, altminteri oameni onorabili (despre care chiar nu pricep cum au putut intra în acest vîrtej murdar şi primejdios), au ratat momentul în care puteau să repare ceva, cerîndu-şi scuze public şi anulînd manifestări ca acelea semnalate în presă. Acum mai pot alege doar între a demisiona sau a aştepta să fie demişi. S-ar putea întîmpla să reziste încă o vreme în funcţie din motive conjuncturale, dar asocierea numelor lor cu acţiuni "culturale" oripilante le va rămâne ca o pată de neşters în biografii.
Fac aici trimitere la doar cîteva articole ale lui Victor Roncea, din care vă puteţi forma singuri o părere. Precizez că nu împărtăşesc defel nici umorile, nici limbajul abraziv ale lui Victor, dar îi împărtăşesc deplin indignarea.
Menţionez că demersurilor sale s-au raliat mai mulţi intelectuali, ale căror articole le găsiţi tot pe blogul lui Victor. De asemenea, a fost sesizat Traian Băsescu, preşedinte de onoare al ICR, care deocamdată tace. Şi tace cam demult.
Intelectualii vizaţi de articolele lui Victor şi prietenii lor încearcă marginalizarea jurnalistului, prin etichetarea sa ca "vadimist" (din pricina atitudinilor drastice şi a limbajului coroziv), dar, dincolo de forma în care o face, Victor Roncea prezintă fapte care nu pot fi negate. Să judecăm fondul şi să lăsăm analiza formei pentru vremuri mai limpezi, cînd ne-o vom putea permite.

ICR-Berlin a trecut de la reprezentarea Romaniei prin "Stiinta Turnatoriei" la "Arta Satanista". Traian Basescu, presedintele de onoare al ICR, stie?

Dupa deosebita expresie artistica "romaneasca" de obscentitate si kitsch expusa de ICR-New York si scandalul inca nestins al exportului de turnatori realizat de conducerea ICR prin filiala sa de la Berlin, acelasi institut a carui misiune primordiala este promovarea valorilor romanesti in strainatate a decis sa reprezinte Romania, tot in Germania, prin "arta" satanica.
Incursiunea in ritual satanic prin sange si, iarasi, obscenitati macabre, se realizeaza atat sub patronajul Institutului Cultural Roman, al carui presedinte de onoare este Traian Basescu, cat si sub "inaltul patronaj al Consulatului general al Romaniei la Bonn", dupa cum aflu de la sursele mele revoltate din aparatul diplomatic de la Berlin si Bonn. Sincer ma indoiesc ca atat presedintele Traian Basescu cat si seful diplomatiei romanesti Lazar Comanescu stiu ce gireaza. Dar vor afla. Ca si dumneavoastra.


"Arta ICR" a ajuns de la New York in centrul Bucurestiului. In sfarsit, Patapievici e asteptat sa ingenuncheze in fata Romaniei


"Arta" si agresiunea antiromaneasca mascata "cultural", patronate si promovate de ICR, au incurajat dezvoltarea "artistica" a altor manifestari similare, de profanare a Mantuitorului, a Bisericii si a Romaniei folosindu-se aceeasi metoda ieftina, scatofaga si felatiofaga, patentata de Patapievici.

Brandusa Armanca, ICR-Budapesta: "EU NU REPREZINT ROMANIA!"

Aflata la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, intr-o disputa publica, stranita chiar de ea, pe tema premierii, din banii nostri, ai patibularilor, a unui revizionist maghiar recunoscut, directorul Duna TV si al postului adiacent cu nume elocvnet, Autonomia TV, Cselényi Laszlo, directoarea ICR-Budapesta a exlcamat, referitor la acest act: "EU NU REPREZINT ROMANIA!". Intrebata, alaturi de alti martori, in numele cui a oferit atunci acel premiu, Armanca a continuat: "In numele ICR-Budapesta!". Si ICR-Budapesta pe cine reprezinta?, am insistat eu. "Treaba noastra!", a fost raspunsul incredibil venit din partea functionarului public pripasit la Budapesta. Inteleg ca "noi", adica cei de la ICR, nu reprezinta Romania. Gura pacatosului adevar graieste!

"Arta" ICR-GDS: Porcariile de la New York si cele ale lui Dan Perjovschi

Sfarsitul lui Patapievici. Germania l-a pus pe seful ICR alaturi de agentii STASI si turnatorii Securitatii


Strigatele noastre nu au fost in pustiu. Iata ca dupa ce i-am deconspirat pe agentii unei veritabile Politii a Gandirii, rand pe rand, mari personalitati ale lumii se conving de autenticitatea dezvaluirilor tinerilor de la Civic Media. De data aceasta, scarbita de-a dreptul, Herta Muller, disidenta autentica si singura femeie scriitor nominalizată la Premiul Nobel pentru Literatură pe care a dat-o România, dupa cum spune Wikipedia, ii spune adio lui Horia Roman Patapievici, fiul agentului bolsevic Denis Patapievici, zis si Dionisie. Ea este insotita de un alt scriitor german originar din Romania, la fel de valoros, Richard Wagner. Cei doi sunt urmati, zilnic, de alti intelectuali din Germania. Dar nu si din Romania. In timp ce presa germana vuieste de-a dreptul, presa "romana" tace.

Patapievici recidiveaza in reciclarea turnatorilor Antohi si Hoisie

In sfarsit scandalul celei de-a doua acoperiri si promovari a turnatorului GDS Sorin Antohi de catre HR Patapievici a rabufnit si in presa romana! Dupa o saptamana de cand face valuri in mass media din Germania si numai dupa ce am publicat aici documentarea cazului.
Intr-o scrisoare de spalare aranjata sa apara in EvZ in aceeasi zi cu relatarea despre revolta disidentei Herta Muller si a comunitatii romanesti din Germania, Patapievici recidiveaza, contrazicand-o fara jena pe singura scriitoare din Romania nominalizata la Premiul Nobel pentru literatura.
Mi se pare incredibil cum agitatorul de la balconul din Parlament, vocea GDS care urla dupa "lustratie", bravul "anti-comunist" care se bate in piept cu caramida Raportului Tismaneanu isi permite sa aiba tupeul de a "explica" cum cei doi turnatori, Antohi si Hoisie, care si-au ascuns trecutul timp de 17 si, respectiv, 18 ani, merita sa conduca o "Academie" de vara si sa reprezinte comunitatea academica din Romania, pe banii nostri, la Berlin! Domnule presedinte Traian Basescu, ICR este sub "inaltul dvs patronaj". Cum e cu condamnarea comunismului?!

10 Comentários:

Anonim spunea...

Cat timp ii mai toleram pe nebunii astia icr-isti?

Anonim spunea...

Unde le sunt sortuletele in poza?! :D

Anonim spunea...

Hai sa nu-l dispretuim pe Patapievici. Crestinismul ne spune ca Domnul nu vrea moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu.
Dar asta e prea de tot, domnule Patapievici! Sa va fie rusine! Parca ati imbatrait degeaba, nu alta. Nu aveti pic de minte, cu gestul asta cred v-ati dat clar cu firma-n cap pt ce vi se parea ca ati realizat pana acum (subliniez: vi se parea, pt ca dupa parerea multor oameni normali ati facut si multe gogomanii pana acum).
Era anul trecut o stire despre o expozitie asemanatoare intr-o tara scandinava cred, si in care, culmea, erau incurajati profesorii sa vina cu copiii sa viziteze. Si niste tineri asa numiti "extremisti", dar probabil cu mari tendinte de normalitate, au intrat noaptea cu niste topoare si au spart toate aceste tablouri sataniste care erau menite sa otraveasca sufletele multor oameni dar si pe ale copiilor. Unde or fi acei tineri acum nu stiu, dar tare ar fi buni unii ca ei. Poate ca pe moment asta e solutia si pe urma mai vedem cine cade din functie si cine nu, etc.
Haideti fratilor romani din Germania sa punem mana pe topoare, ca doar taranii nostri de acum 101 ani asa au facut si bine au facut.

Anonim spunea...

Din pacate, au ajuns sa le poarte pe creier!

Unknown spunea...

@ mihaela :

Nu cred ca violenta ajuta la ceva. Totusi, vremea rascoalelor si a revolutiilor singeroase a trecut. Ar fi ceva de facut, o "contrarevolutie", o revenire la normalitate prin schimbarea mentalitatii. Dar asta dureaza.
Dupa o astfel de schimbare, oameni ca Basescu n-ar mai ajunge presedinti si cultura n-ar mai fi confundata cu scene de sado-maso...

Anonim spunea...

Dispretul fata de ce a facut Patapievici n-are margini.
Are mari probleme, un om normal nu se comporta ca el, un om normal nu vorbeste asa.
Intrebarea e "De ce nu intervine nimeni din conducerea ICR, de ce nu se ia nicio masura impotriva blasfemiilor promovate de HRP?"
Or fi toti bolnavi la cap? Dorm? Nu gasesc nici o explicatie!
Sunt surzi si muti in fata realitatii sau dorm dusi. Numai asa s-a nascut monstruozitatea de expozitie.
Daca HRP cu gasca lui n-au nimic impotriva satanismului si a perversiunilor, inseamna ca le pracica!? Hmmm...!

Unknown spunea...

Ba uneori, violenta e singura solutie ramasa.
"Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele."
(Ioan 2,15)

florin chiver spunea...

Nu cred ca violenta ar ajuta la altceva decat la discreditarea celor care mai gandesc si simt romaneste;oricum, mass-media avida de senzational speculeaza la maxim orice reactie mai dura, cat ar fi de indreptatita, din partea patriotilor de orientare national-crestina.Prinde mai bine la public decat zilnicele si deja banalele rafuieli mafiote dintre clanurile de tzigani interlopi.
E vremea "eroismului rabdarii".

Anonim spunea...

Din pacate HRP este strain de neam si patrie,si aceasta explica foarte bine activitatea lui in acea functie.Problema este cit va mai fi lasat sa ne intineze,ma refer simplu la faptul ca sunt alti foarte valorosi romani care pot sa serveasca patria si neamul cu onoare! p.s.crede-ti ca fiul lui Dionisie ar putea iubi neamul acesta crestin-ortodox. Va mutumesc.

Anonim spunea...

E comfortabil sa stiu ca mai sunt si oameni care gandesc asa..