luni, 5 martie 2007

O simpla escrocherie?

Ma mir cit de repede s-a vadit falsitatea filmului "documentar" despre mormintul lui Iisus. Cind vorbele de claca au lasat loc difuzarii filmului, toata lumea cu creier la purtator si-a dat seama de facatura. Mai multi comentatori s-au grabit sa clasifice afacerea: escrocherie cu staif. Adica, imensul scandal este motivat doar de dorinta de cistig material. Oare miza nu-i mai mare?

Lansat taman la inceputul Postului Mare, filmul documentar, facut de cineasti evrei, ameninta “sa zguduie lumea crestina din temelii”. Intr-o conferinta de presa super-mediatizata, James Cameron si Simcha Jacobovich au spus ca Iisus Hristos nu a inviat, ci a trait ca orice om, a avut nevasta si copil, iar dupa ce a murit i-au putrezit oasele intr-un cosciug din piatra. Mintind senin si jignind doua miliarde de crestini, ei ne-au asigurat ca "investigatia" lor se bazeaza pe rezultatele cercetarilor “celor mai mari specialisti” in arheologie, statistica si ADN din lume. Probele: zece sicrie, gasite acum 27 de ani intr-o pestera din Ierusalim. Realizatorii filmului spun ca ele contin “ramasitele pamintesti ale lui Iisus, ale mamei sale Maria, ale Mariei Magdalena, ale lui Iuda” (chipurile fiul lui Iisus). De ce? Pe sarcofage - care ar data din sec. I dupa Hristos - sint inscriptionate numele Iisus, Iuda, Maria...
E ca si cum, daca am gasi acum un sicriu din Evul Mediu cu numele Vlad pe el, ar insemna ca el nu poate contine decit osemintele lui Vlad Tepes.
Sa trecem insa la testul ADN. Autorii farsei de rezonanta planetara n-au putut explica in ce fel a fost facut acest test, de vreme ce el este unul comparativ. De unde au avut vreun fir de par sau de os al lui Iisus?
In fine, nu intru in detalii, pentru ca au facut-o deja oameni de stiinta celebri. Dincolo de argumentele stiintifice, sint si citeva intrebari de bun-simt. Daca Iisus a fost un simplu om, cum a facut minuni minuni? Cum se face ca au fost sfinti care au facut minuni slujindu-L pe Hristos? Cum de se mai petrec minuni si astazi in Biserica, intr-o vreme a ticalosiei generalizate? De ce au preferat ucenicii lui Iisus sa se lase omoriti decit sa se lepede de El, daca stiau ca nu-i poate mintui? Milioane de crestini, generatie dupa generatie, nu si-au dat seama de “inselare” timp de 2000 de ani? Cum de au reusit ucenicii lui Iisus sa ascunda mormintului Invatatorului lor atita timp, desi tot acolo au fost inhumate si trupurile altor persoane din “familia” Lui? Cum, cind Apostolii erau prigoniti si de Sinedriu, si de stapinirea romana?
In final, remarc ca miza este doar in aparenta dorinta de cistig a unor baieti destepti de la Hollywood. Adevarata miza tinteste inima crestinsmului. Caci, daca s-ar dovedi ca Iisus Hristos n-a inviat, ar insemna ca religia crestina este o uriasa minciuna (fara Inviere nu avem nici mintuire si, mai mult, tot cultul nostru este ofensator pentru Dumnezeu). Intimplator sau nu, evreilor li s-ar da dreptate sa-L astepte si azi pe Mesia. Tot intimplator sau nu realizatorii filmului sint evrei. Curios lucru, intre contestatarii “documentarului” sint si citiva evrei. Dar, vorbind de bani, ma intreb daca nu cumva acesti contestatari s-au gindit la cit va pierde turismul in Israel in cazul in care i se da crezare filmului.

1 Comentário:

Anonim spunea...

Aceasta este o etapa dintr-un plan mai mare. Ieri au publicat un roman despre o presupusa relatie dintre Iisus si Maria Egipteanca. Azi au scos un documentar despre niste ramasite pamintesti ale unei familii a lui Iisus. Miine vor scoate un arbore genealogic al urmasilor lui Iisus. Poimiine vor declara ca l-au gasit pe urmasul Mintuitorului in carne si oase. Pentru ca vedeti, Antihristul gindeste foarte paminteste. Isi vrea un arbore genealogic ilustru. Adica nu vrea sa vina intr-o pestera, in familia unui timplar pt. ca asa nu s-ar ridica nici la piciorul broastei. Vrea sa pretinda ca este neam de imparat si arhiereu. Ati inteles? Eu asta vad. Nu stau sa comentez stiintific niste aberatii care nu au nimic stiintific in ele si chiar asta asteapta sa fie bagate in seama de oameni de stiinta. Insa astfel de pasi nu ar trebui lasati fara piedica. Impotriva indivizilor care se coboara la asa ceva ar trebui deschise procese de catre comunitatea crestina internationala. Iar impotriva faptuitorului de drept,,duca-se pe pustii,, ar trebui sa ne intensificam rugaciunile.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Emilia