duminică, 25 martie 2007

De Buna Vestire, la multi ani, femeilor!

De Buna Vestire, sa le uram tuturor femeilor “La multi ani!”. Astazi, 25 martie, este adevarata lor zi. Ziua in care Sfinta si pururea Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca-L va naste pe Cel care va zdrobi capul sarpelui (al diavolului).

“Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine! Iar aceea a raspuns: Cum va fi mie aceasta? Si el a zis: Duhul Sfint va veni asupra ta si puterea Celui Preaînalt te va umbri. Iar Fecioara a grait: Iata, roaba Domnului, fie mie dupa cuvintul tau!”.

Aceasta veste buna pune femeia pe cel mai inalt piedestal al umanitatii. (Aviz hulitorilor care pretind ca in ortodoxie femeia este dispretuita.)

Zamislirea trupului omenesc al lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, in pintecele unei muritoare a fost al doilea mare dar facut de Domnul neamului omenesc. Din dragostea Sa nemarginita de oameni.
Pacatele umanitatii puteau fi spalate doar de singele lui Dumnezeu coborit in trup omenesc. Si numai asa a putut fi deschisa poarta mintuirii. Daca pacatul a venit prin ispitirea femeii, salvarea a venit tot prin femeie.

Primul dar nepretuit, in ordine cronologica, este participarea la creatie. A da viata este atributul Atoatefacatorului. Iar El face ca femeia sa nasca prunci. Evident, acel suflet plamadit in pintecele mamei tot de El a fost sadit acolo. Dar, prin aceasta, omul este facut partas la creatie cu Dumnezeu.
Ce poate fi mai frumos in aceasta lume?

2 Comentários:

Anonim spunea...

Multumesc pentru asta!

dchub://ortodox.redirectme.net spunea...

Ar trebui modificat titlul: "De Bunavestire, la multi ani mamelor!"