vineri, 22 noiembrie 2013

Răzvan Bucuroiu, un om-punte

Se spune că numele nu stă degeaba pe om. Nu ştiu dacă e adevărat în general, dar în cazul particular al lui Răzvan Bucuroiu pot să mărturisesc că este. Răvan Bucuroiu este o bucurie de om. Pînă şi în ceasurile cele mai grele, găseşte resursele interioare să zîmbească, să transmită optimism şi afecţiune. Trăieşte totul, inclusiv ortodoxia, cu o bucurie cuminte, care nu lasă loc încrîncenărilor şi fanatismului, dar nici relativismului.
Bucuria aceasta, care pesemne are temeiuri adînci, cred că a făcut din Răzvan Bucuroiu şi un om-punte. Înlesneşte împrieteniri, repară relaţii rupte între oameni pe care îi cunoaşte şi îi preţuieşte la fel de mult, face şi reface legături între grupări şi instituţii, informal şi oficial... Într-un cuvînt, este făcătorul de pace, după Scriptură.
Ctitor din vocaţie, nu din ambiţie, a făcut mai mult pentru alţii decît pentru sine însuşi. Editurile „România Creştină”, „Lumea Credinţei” şi Casa Editorială „Ponte”, revistele „Lumea credinţei”, „Lumea monahilor”, „Lumea credinţei pentru copii”, „Atlasul lumii creştine” şi Asociaţia Ziariştilor şi Editorilor Creştini, pe care le-a fondat şi condus, n-au fost şi nu sînt altceva decît organizaţii care ambiţionează să se facă punte între creştini, instrumente făcătoare de pace şi de răspîndire a bucuriei. 
Astăzi, Răzvan Bucuroiu împlineşte 50 de ani. O vîrstă rotundă, o vîrstă a înţelepciunii viguroase. Este un moment care îmi prilejuieşte o mică reverenţă în faţa sa, ca recunoştinţă pentru bucuria de care m-am împărtăşit şi ca recunoaştere a lucrării sale publice din ultimele două decenii. La mulţi ani binecuvîntaţi, Răzvan Bucuroiu! 

Seja o primeiro a comentar