marți, 27 noiembrie 2012

Liderii ARD se întrec în limbi. În limbile minoritarilor

Continuă întrecerea socialistă din ARD pentru cîştigarea bunăvoinţei minoritarilor de la noi cu lobby puternic pe-afară. După ce una dintre fostele pupile ale lui Băsescu, Anca Boagiu, ex-ministru al Transporturilor, şi-a postat în Capitală afişe scrise în ivrit (cică mesajul ar fi "Aceeaşi pentru personalităţi" - în opinia ei or fi numai personalităţi de origine evreiască prin lumea românească, de li s-a adresat în limba lor), iacată că fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu se adresează electorilor din Harghita în limba maghiară (clipul nefiind titrat în română). Ăştia oameni de dreapta! 



Dacă o mai adăugăm şi pe Monica Macovei (nu candidează, dar e mare purtătoare de stindard a PDL/ARD), deopotrivă  iubitoare de minorităţi sexuale şi hulitoare a Bisericii Ortodoxe, avem o ofertă a "Dreptei" de nerefuzat în aceste alegeri. O să-mi spuneţi că ARD ne merită votul măcar pentru program. Ştim însă că programul e un moft, nu se ţine de el nici un partid. Dar, fiţi pe pace, ARD e cinstită, are un program care îi confirmă valorile, principiile şi mai ales îi arată adevăratele intenţii. La loc de cinste stau în el regionalizarea României (un fel de federalizare mascată) şi aderarea ţării la viitoarele State Unite ale Europei. Întru gloria globalizării, acum şi-n vecii vecilor!
Cu aşa program şi aşa oameni, mai bine ar fi dacă ARD n-ar intra în Parlament. Ar rămîne loc măcar de speranţa că Dreapta autentică se poate reconstrui.
Să nu se înţeleagă însă că asta mă face să votez cu USL, la vîrful căreia stă o altă clică de vînduţi, în frunte cu mentorul ei, tovarăşul Iliescu.

PS:
Cunosc şi cîţiva oameni cu adevărat de dreapta atraşi în ARD. Păcat că se lasă folosiţi într-o asemenea înşelătorie.

8 Comentários:

Barbu Catargiu spunea...

O excelenta analiza. Felicitari.

Eugen Badauta spunea...

Fara sa stiu despre aceste afise si reclame in limbi importante (de top, nu-i asa ?) ma gindesc ca este vizat si Soros, George Soros. Ca macar o limba tot mai tine minte :-)
Sunt buni amici "dreptacii" americani si "gentili" cu cei de la "pashopt" pe harta, hop si-ai nostri ca brazii cu mucii pe piept :-)
Sau te pomenesti ca il vizeaza si pe Raul Hilberg :-)))
Dar nu cred, ca asta e hebrew !

A doua carte despre care v-am scris ieri are titlul in limba romana : "TUPEU !"

Anonim spunea...

Eu abia astept sa vad ce veti mai zice prin iunie 2013. Acum e inca frumos ca putem spune ca toti sunt la fel. Curand ne va crapa fiecaruia scoarta cerebrala cand vom vedea diferentele.

Anonim spunea...

Dezgustator!

Radu Greuceanu

Eugen Badauta spunea...

@ Anonimului curajos de mai sus.

Sa intelegem din remarca dvs. plina de o ambiguitate ce va face cinste, ca ARD-ul sunt cei "buni" ? Atunci inseamna ca ei ar vota "pentru" daca ar fi la putere acum ?
Vedeti pentru ce "pentru", mai jos.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13705381-mae-despre-votul-privind-palestina-demersurile-unilaterale-nu-sunt-natura-contribuie-instaurarea-unei-paci-durabile.htm

Si apoi ne-ar trebui niste "plususri" , nu niste "diferente", nu credeti ?

Cit despre "crapat scoarta cerebrala" ... chiar nu cred ca aveti de ce sa va faceti griji.
Evident, ma refer la mine.

Eugen Badauta spunea...

@ Anonimului curajos de mai sus.

Sa intelegem din remarca dvs. plina de o ambiguitate ce va face cinste, ca ARD-ul sunt cei "buni" ? Atunci inseamna ca ei ar vota "pentru" daca ar fi la putere acum ?
Vedeti pentru ce "pentru", mai jos.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13705381-mae-despre-votul-privind-palestina-demersurile-unilaterale-nu-sunt-natura-contribuie-instaurarea-unei-paci-durabile.htm

Si apoi ne-ar trebui niste "plususri" , nu niste "diferente", nu credeti ?

Cit despre "crapat scoarta cerebrala", cred ca chiar nu aveti de ce sa va faceti griji.
Evident, ma refer la mine si la chinezi :-)

Anonim spunea...

Ce bine ca esti rezonabil.
Fii pe pace, nu te poate suspecta nimeni cu capul pe umeri ca te-ar fi inselat uselismul.
Iar acum vad ca nu mai esti dispus sa-l cautionezi nici pe dracul celalalt, pe motiv ca e mai mic (mai mic pe naiba!).
Vai de capul celor care se vor duce la votare ca sa-si gidile inchipuirea ca "fac politica" si ca, votind cu PDL-ul, fac politica de dreapta.
Mai ai sa te prinzi doar (desi cred ca te-ai si prins) ca nu e nimeni de dreapta la ADR. IN IAD nu sint ingeri. Decit cazuti, adica non-ingeri.
Bietul Papahagi e pierdut in propriile stingacii (e mai antitalent decit Toader) si intre strainele ipochimene.
De Baconschi n-are rost sa vorbim (cunoscatorii de mail stiu de ce), ca ar trebui sa facem monumentale eforturi ca sa cadem sub farmecele lui.
Lui Neamtu ii miroase totul a usturoi de la o posta desi pretinde ca maninca doar ce e corect cetatenesc.
Poate numai MRU sa fie de dreapta, insa de o dreapta davidica, adica mult prea radicala pentru putirinta noastra.
Monica a fost pe linie dreapta toata viata ei, inainte de 89 pe linia PCR, fiind procuror si membru de partid 7 ani, iar dupa 89 pe linia Accidentala, intimplator orientata spre vest.
ARD nu e de dreapta (desi nici de stinga), cum nici PSD nu e PSD, nici liberalul liberal ori taranistul taranist.
Ei sint de-ai lor, adica pentru ei.
Iar daca te uiti bine, o sa observi ca "adversarii" s-au inteles sa nu isi plaseze candidati puternici in acelasi coledzi. P-asta o stiai? Eu am aflat-o inainte de a se intimpla.
Nu posta comentariul asta si, daca vrei si te prinzi unde, poti sa-mi scrii pe mail. Hint: cind imi scrii, nu imi scrii mie, ci ei, dar ea si eu sintem una, nu doar intru mail.

Anonim spunea...

Anonimul curajos

@ Eugen Badauta
Eu raman rabdator si astept mijlocul anului viitor. Sunt sigur ca va fi extrem, extrem de interesant. Nu am nicio iluzie ca PDL sau ARD ar fi de dreapta, pentru ca un partid de dreapta nu ar fi pus niciodata in practica impozitul forfetar, impozit prin care a lovit in cel mai dinamic si mai interesant segment al economiei Romaniei.

In ceea ce priveste votul Romaniei la ONU, singurul vot corect era cel negativ, adica palestinienii sa nu aiba dreptul de a fi observatori in consiliu. Acum sper ca nu ma mai puteti acuza de ambiguitate.

Ar fi bine sa avem niste plusuri si nu niste diferente, insa din pacate culegem ce-am semanat noi toti in ultimii 23 de ani. Eu ma consider un realist si cred ca trebuie sa gasesc solutii in datele realitatii, nu in ceea ce cred eu ca ar trebui sa fie.

In rest, ramane cum am stabilit. Adica, nici asa, nici altfel.

Calde salutari!