sâmbătă, 25 septembrie 2010

Oreste teologul

Oreste Teodorescu, partea "spirituală" a cuplului de animatori tv "Mircea Badea & Oreste" de altă dată, a anunţat că urmează studii teologice. "Am devenit doctorand la Teologie, catedra de drept canonic de la Universitatea Ovidiu din Constanta. Teza pe care o voi pregati sub coordonarea prof. univ. dr. Nicolae V. Dura si cu sprijinul Arhiepiscopului Tomisului, Inaltpreasfintia sa Teodosie Petru se numeste: Dialog teologic intre crestinism si islam-considerente ecleziastico-canonice" - scrie el pe Facebook.

Anunţul a primit, în acelaşi loc, o ploaie de aplauze din partea unor fete şi băieţi care îl şi văd pe Oreste în reverendă. Poate că entuziasmul li s-ar mai domoli dacă i-ar urmări emisiunea demenţială, în sensul propriu al termenului, pe care o realizează la B1Tv.
La "Codul lui Oreste", gazda obişnuieşte să bată apa-n piuă despre magie, masonerie, tarot, Kabbala, alchimie, "dezvoltare personală", şamanism, respiraţie holotropică, astrologie şi alte minunăţii cu diverşi inşi, unul mai ciudat decît altul. O lucrare creştinească, desigur, care se cerea încununată cu un doctorat în Teologie.

Avînd în vedere că Oreste este mason mărturisit (coleg cu Irinel Columbeanu şi Virgil Ianţu, printre alţii) şi că ţine conferinţe cu rol de PR pentru masonerie, nu mă miră sfera de interes a e-misiunii sale. Odată cu intrarea la doctorat în teologie, îmi devine şi mai limpede misiunea lui. Se pare că nu şi ÎPS Teodosie.


8 Comentários:

Anonim spunea...

Perfidia diavolului care se mascheaza din ce in ce mai bine este imensa.
Faptul ca "inaltii" nostrii clerici vor studenti din ce in ce mai multi si ...cu orice pret, denota lipsa credintei adevarate care a atins cele mai inalte culmi, si la propriu si la figurat.
Daca, dupa acest doctorat , mister Oreste iese din masonerie , isi scoate inelele samanice de pe degete, se pocaieste si devine mai smerit, poate ca IPS sa fi stiut mai bine.
Sa ne rugam pentru ei si pentru noi.
Doamne ajuta !
G'Cousin

Anonim spunea...

Numai Dumnezeu stie inima omului! Lasati-l pe Oreste sa se intalneasca cu Hristos.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am observat de la inceput ratacirile acestui tinerel care nu-si gasise locul nici in televiziune, nici in afaceri. Ce ma frapeaza este ca toti(sau aproape toti) cei carora le-am semnalat asta i-au luat apararea, acuzandu-ma de habotnicie si ca fiind retrograd. Chiar asa sa fie?

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Am vazut acum cateva saptamani o prostie despre asa-numitul "crestinism ezoteric" si ma gandeam ca tara asta a ajuns intr-adevar napastuita daca a ajuns Oreste, cu trairea lui de acum, sa ne explice despre Hristos.

Anonim spunea...

:)
Un alt ciumpalac cu ifose de cautator si mentor (in acelasi timp) spiritual!
A gasit portita care aduce bani prin "spiritualitate"!
:)

A lovit mai multe popice deodata. Cat timp il va tine? Cat timp va sufla in dosul celor carora le serveste interesele.
Cat priveste masoneria, no comment, insusi patriarhul nostru are "roba" de mason, asa ca... teologia si masoneria sunt fratane bune de sange (bani)!

Manuel spunea...

Da, din pacate aici sunt de acord cu Ion de la Chiuiesti, sunt multi care-l gasesc super normal si la locul lui pe acest Oreste...Un exemplu de admiratoare de genul acesta am in familie si nu e vorba de o persoana tanara. Cu toate ca-i vorba chiar de o persoana dusa la biserica, se pare ca new age-ul promovat de Oreste este asa de perfid si agresiv incat...inrobeste si orbeste. Daca nu stii exact in ce crezi si mai ales sa deosebesti credinta de neghina, cazi usor in capcana..
Este trist ca-i promovat de mass media dar si mai trist ca personaje de acest fel sunt admise la facultatea de teologie ortodoxa...

Anonim spunea...

...sustineti tampenii;nimeni nu a putut demonstra apartenenta patriarhului la vre-o loja masonica.Pana la demonstarrea acestui lucru, trebuie luata in calcul prezumtia de nevinovatie;in rest doar speculatii.

Anonim spunea...

prea multi asa zisi masoni ori cum pe cine intereseaza .?sunt atatea probleme in lume cine este oreste un pacatos ca multi alti din punctul de vedere al unui om simplu care se zbate pt a supravietui este un neica nimeni.poate ajunge linga cocos.