joi, 31 mai 2007

Cine urmeaza?

Sa nu credeti ca ma bucur de raul omului - in speta a pr. Motoc, pe care nici nu-l cunosc si care poate fi altminteri un preot de isprava. Si cu atit mai putin de scandalul in care este iar virita Biserica.
Totusi, clericii nostri ar trebui sa traga niste invataminte de aici. Macar sa nu se mai grabeasca in a condamna. Si poate n-ar fi rau nici sa-i ceara iertare unuia pe care l-au asuprit: pr. Corogeanu.
Poate necazul pr. Motoc nu-i decit un semn al... scadentei divine in cazul Tanacu. Daca e asa, oare cine urmeaza? PS Corneliu Birladeanu, episcopul care l-a caterisit fara drept de apel pe pr. Corogeanu? PF Patriarh Teoctist, care a refuzat sa-l asculte si pe pr. Corogeanu si care, dupa acest scandal, a interzis preotilor sa mai faca declaratii publice?

"Botez satanist" sau ironie divina?

Un nou scandal s-a abatut asupra Bisericii Ortodoxe Romane: un preot, inspector general patriarhal, este acuzat de practici sataniste!
O familie sustine ca parintele Alexandru Motoc (preot cu 20 de ani vechime) a oficiat un “botez satanist” la biserica Sf. Treime – Tei din Bucuresti. Familia cu pricina s-a plins la un post tv axat pe scandaluri, crime si violuri, ca la slujba de increstinare a pruncului ei, pr. Motoc a facut crucea invers si a rostit de trei ori formula “te lepezi de Hristos? “ in locul celei “te lepezi de satana?”. In sprijinul afirmatiei parintilor a fost difuzat un colaj filmat, de trei minute. Materialul filmat a fost editat in redactie, iar postul tv inca nu a pus la dispozitia Bisericii intreaga inregistrare de la botez. Ceea ce arunca o mare umbra de suspiciune asupra veridicitatii filmului. Fie e o inscenare imbecila, prin care i se plateste vreo polita preotului; fie la botezul acela preotul a gresit formula, in mod nepermis, fiind neatent.
Patriarhia a anuntat ca a declansat o ancheta in acest caz, dar ca il sustine 100% pe pr. Motoc, pina cind i se va dovedi (daca i se va dovedi) vinovatia.
Pina se lamureste tarasenia zic: Dumnezeu nu bate cu parul. Din cite imi amintesc, Pr. Motoc a fost unul dintre acuzatorii din Biserica ai parintelui Daniel Corogeanu, fostul duhovnic de la Tanacu (Vaslui). Atunci, pr. Motoc a aparut la tv oripilat de comportamentul pr. Corogeanu si pretindea ca in Biserica noastra nu se fac exorcizari.
Iata ca acum a rinduit Dumnezeu ca insusi pr. Motoc sa fie supus oprobiului public si batjocorii ateilor. Diferenta este ca pr. Corogeanu a fost pus la zid de BOR inainte sa se pronunte justitia, iar acum Biserica asteapta mai intii probele pentru a se lepada de pr. Motoc. Sa fie din cauza ca pr. Motoc e inspector patriarhal sau a invatat ceva Biserica din cazul Tanacu? Sper ca a doua varianta.

duminică, 20 mai 2007

ROST nr. 51


A aparut nr. 51 al revistei ROST (pe luna mai).
Din sumar:

Vocea sociala a Bisericii
de Radu Preda

Despartirea Europei de Hristos
de Dan Mazilu

Apostol sub comunism: parintele Nicodim Mandita
de Alex Iuga

Mircea Eliade – semnificatiile discursului autobiografic
de Prof. univ. dr. Iulian Boldea

Andrei Tarkovski – Exercitiu de smerenie
de Marina Roman

Critica cartezianismului
de Constantin Mihai

Ulise si conventiile lecturii
de Razvan Andrei

Gasiti revista la chioscurile RODIPET din tara si:
- In Bucuresti – de la librariile “Vasiliada” (Bd. I. C. Bratianu 12) si “Sophia” (str. Bibescu Voda nr. 24, linga Facultatea de Teologie)
- In Constanta – de la libraria “Brâncoveneasca” (Str. Vasile Lupu nr. 43)
- In Suceava – de la libraria “Sf. Voievod Stefan cel Mare”
- In Comanesti (Bacau) – de la libraria „Epiharia”

Lectura placuta!

sâmbătă, 19 mai 2007

Basescu invingator. Razboiul continua

Basescu a mai cistigat o batalie pe muchie de cutit. Razboiul insa continua.
Numarul de voturi sau procentele de NU si DA sint prea putin importante. Cifrele pot avea doar o valoare simbolica. Basescu nu a concurat cu nimeni si nu a fost reales, ci a fost reconfirmat in functie. Din acest pubct de vedere, absenteismul, ca si voturile pro-Basescu sint palme pe obrazul celor care au initiat actiunea de demitere a presedinteleui, recte PNL, PSD, PC, UDMR si PRM.

Sondajul la iesirea de la urne realizat de INSOMAR si Metro Media Transilvania, la comanda Realitatea TV, estimeaza ca, pina la ora 18.00, 75% dintre voturile exprimate au fost in favoarea mentinerii in functie a presedintelui Traian Basescu, iar 25% au fost impotriva, cu o participare de 34%.
Sondajul realizat de CURS si CCSB, la comanda Antena 1, il da invingator pe Basescu cu 78%.
De retinut: aceleasi sondaje releva ca un sfert din electoratul PD si aproape 60% din cel al PNL si UDMR au votat pentru mentinerea in functie a lui Traian Basescu. In aceste conditii, cele doua partide aflate la guvernare vor avea mari probleme la urmatoarele alegeri.

Important este ca, prin votul de azi, romanii care n-au acceptat sa hotarasca altii pentru ei l-au reinvestit cu incredere pe Traian Basescu.
Acum, el trebuie sa arate ca merita aceasta incredere.

Imediat dupa aflarea rezultatelor sondajelor de opinie facute la iesirea de la urne, Basescu a tinut un discurs in care promisiunile legate de cele mai firesti nevoi (drumuri, irigatii, asistenta medicala, independenta Justitiei) s-au impletit cu cele care vizeaza primenirea clasei politice si, prin aceasta, profesonalizarea actului politic si savirsirea lui in mod moral. In treacat fie spus, un discurs de un populism exemplar.
Aici ne intereseaza cu deosebire ca Basescu a spus ca va face tot ce ii va sta in putinta pentru adoptarea unei noi Constitutii, a votului uninominal si a legii lustratiei.
Nimic din toate acestea nu poate fi facut doar prin vointa presedintelui Romaniei. El trebuie sa determine, pe de o parte, guvernul sa ia anumite masuri, iar pe de alta, o majoritate parlamentara sa voteze un set de legi. Ma indoiesc ca Basescu va reusi sa miste ceva in aceasta directie in urmatorul an si jumatate, pina dincolo de alegerile generale din 2008.

Semnul ca in continuare va fi imposibila o coabitare a presedintelui cu parlamentul si guvernul il constituie chiar declaratiile facute asta seara, dupa anuntarea rezultatelor exit-pol-urilor, de principalii protagonisti ai acestui razboi. Basescu a avertizat ca nu e dispus sa negocieze interesele romanilor si a strecurat amenintari. Totusi, a adaugat ca vrea sa-i aduca pe liderii politici la masa discutiilor, pentru a conveni asupra felului in care poate fi pusa in practica agenda romanilor – una si aceeasi cu cea a presedintelui, in opinia sa.

Geoana al PSD zice ca Basescu este in continuare un presedinte nelegitim, pentru ca nu a fost votat decit de 30% din cetatenii cu drept de vot. Ceea ce este o prostie sau o dovada de rea-credinta rara. Presedintele a fost reconfirmat in functie, dupa toate regulile legale si democratice (iar dupa anumite estimari, cu un milion de voturi in plus fata de alegerile din 2004). S-apoi, dupa logica lui Geoana, ce inseamna ca o coalitie de cinci partide n-a reusit sa obtina decit voturile a 10% din cetatenii cu drept de vot contra lui Basescu?
Voiculescu al PC (imbracat de doliu) i-a atras atentia presedintelui ca va fi in continuare cu ochii pe el. Probabil pina in 2008, cind PC nu va mai intra in parlament.
Iar Tariceanu al PNL a mormait ceva despre nevoia ca Traian Basescu sa fi inteles avertismentul care i s-a dat prin suspendare.

In continuarea ostilitatilor, avem doua variante de scenariu. Una rasuflata de pe culoarele anumitor partide: grupul de la Cluj, in frunte cu fostul ministru de Interne Ioan Rus, ii va rasturna pe Geoana si pe Iliescu de la cirma PSD, partid care apoi va intra la guvernare alaturi de PD si PLD. Iacata noua majoritate parlamentara! Daca se adevereste acest scenariu, discursul lui Basescu din aceasta seara se va dovedi o minciuna. Alaturi de PSD, chiar si partial reformat, nu va putea aduce aerul proaspat, legalitate si moralitatea in politica. O astfel de tovarasie miroase a sinucidere politica.

A doua: Basescu mimeaza negocierile, intretine conflictul, ataca in forta in continuare guvernul si partidele care ii sint ostile, iar in 2008 aduce la guvernare PD si PLD (poate comasate intr-un singur partid). In acest caz, va utiliza un slogan mai vechi, de pe cind era la Primaria Capitalei, usor modificat: “Dati-mi un parlament si voi rezolva toate problemele!”. Probabil ca pe urma va obtine un nou mandat de presedinte, iar de respectarea sau nerespectarea promisiunilor nu va mai da seama in fata electoratului niciodata, ci poate in fata istoriei.

joi, 17 mai 2007

19 mai. Cit valoreaza NU *

Referendumul din 19 mai nu transeaza viitorul unui om, ci al unei tari. Votul acesta poate fi un gest de demnitate sau unul de masochism. Caci nu alegem intre Basescu si coalitia anti-Basescu, ci intre ordinea morala si “violarea «democratica» a democratiei” (1).

Claudiu Târziu

A vorbi de ordine morala in legatura cu Traian Basescu ar putea parea excesiv. Presa ni l-a aratat de prea multe ori in situatii care nu-l recomanda drept un reper moral: lovind cu capul in gura un om de afaceri, injurind un ziarist, urcindu-se baut la volan… Dar nu pentru aura lui de sfint l-au ales românii presedinte in anul 2004, ci pentru a curata sistemul ticalosit. Ne-a inselat asteptarile? Nu. Faptele sale au tintit instituirea unei ordini morale in societatea româneasca. Inevitabil, insa, afecteaza grav interesele oligarhiei. Aici se afla originea conflictului dintre Basescu si Tariceanu & Co.
Asadar, pentru a intelege miza razboiului trebuie sa privim lucid actiunile taberelor, nu persoanele care le compun. Sa le analizam ideile, programele, faptele, nu discursul si vesmintele. Ne intereseaza mai putin eventualele aventuri galante ale presedintelui si enorm actele sale politice. Cum, simetric, putem ignora pasiunile copilaresti ale premierului, dar nu si serviciile pe care le face famigliei politico-economica.
Presedintele Traian Basescu a dat un impuls luptei anticoruptie, care a inceput sa insemne ceva mai mult decit vorbe sub mandatul sau: sint cercetati penal sau judecati fosti si actuali demnitari, ca Adrian Nastase, D. I. Popescu, Codrut {eres, Zsolt Nagy, dar si mari oameni de afaceri - sponsori pentru stinga si dreapta -, ca Patriciu si Vintu. Presedintele Basescu a deschis arhivele Securitatii si asa s-a aflat trecutul neonorant al unor oameni politici ca Dan Voiculescu, care altminteri se vor corifei ai neamului. Presedintele Basescu a condamnat oficial comunismul, a recunoscut meritele opozantilor regimului criminal si si-a asumat o serie de masuri pentru ca acest groaznic episod istoric sa nu fie uitat. Traian Basescu a facut presiuni asupra guvernului pentru continuarea reformelor si a intervenit in situatiile de criza. Basescu a protestat public impotriva afacerilor pe care clientii politici ai partidelor guvernamentale le fac pe spinarea statului. Basescu a dus o politica de apropiere a Republicii Moldova de România. Basescu a cerut introducerea votului uninominal.
Basescu a cerut alegeri anticipate, pentru a se forma un nou guvern, fara “solutia imorala” – PC si fara santajul antinational al UDMR.
Ce au facut insa contestatarii presedintelui?
Premierul Calin Popescu Tariceanu a intervenit la procurorul general al României Ilie Botos, la ministrul de Justitie Monica Macovei si la presedintele Traian Basescu in favoarea magnatului Dinu Patriciu, cind aceasta era cercetat penal.
Prim-ministrul Tariceanu a refuzat alegerile anticipate, preferind instabiliatea politica si compromisul decit sa-si riste scaunul.
Tariceanu este vinovat pentru revenirea PSD la putere, fara alegeri, si a lui Iliescu, fie si temporar, la Cotroceni (prin marioneta sa, Vacaroiu) in dauna interesului public. Tariceanu a alcatuit un nou Cabinet, in care a primit oamenii grupurilor de interese ale lui Patriciu si Fenechiu – Iasi.
Liderul liberal Tariceanu a acceptat formarea unei monstruoase coalitii ( PNL-PSD-PC-UDMR-PRM), pentru scoaterea aliatului sau de pina ieri, PD, de la guvernare si pentru suspendarea din functie a presedintelui Basescu, fara nici un motiv constitutional.
Tariceanu, Voiculescu, Vadim Tudor, Marko Bela si Geoana si-au minat turmele de parlamentari sa schimbe legea referendumului, pentru a-l demite mai usor pe presedintele tarii. Mai mult, incearca sa impiedice o noua candidatura a lui Basescu la presedintie, in mod abuziv. Tot prin lege.
Prin urmare, pe 19 mai nu avem de ales pro sau anti-Basescu, ci pentru sau impotriva interesului national. Daca Basescu va fi demis, oligarhia va fi libera sa-si inmulteasca privilegiile si sa-si protejeze interesele. Prin lege si la adapostul autoritatilor statului.
Daca spunem NU demiterii lui Basescu, votam “da” pentru România.

1. Cum inspirat si-a intitulat H.-R. Patapievici un articol despre suspendarea lui Traian Basescu, in “Evenimentul zilei”, 3 mai a.c.

* Acest text este publicat in numarul 51 al revistei ROST

miercuri, 9 mai 2007

Sorin Dumitrescu, de la indiferenta la credinta

- Ce v-a determinat sa treceti de la indiferenta la traire, sa intrati in Biserica?
- Lumea vrea sa stie momentul, se asteapta sa fi fost abrupt, inegalabil si de neuitat. In realitate, aproape nici nu stii cand ti-a daruit Dumnezeu credinta. Dumnezeu nu tropaie in faptura nimanui. In cazul meu, „momentul” a fost o intalnire cu Parintele Galeriu, pe care indraznesc s-o calific drept proniatoare, caci mi-a schimbat viata. Atunci ma interesau toate religiile extrem-orientale, calatoream cu cartile prin lumea larga, cu intreaga emotivitate mistica pe care o provoaca lecturile de noapte. Dar nu citeam critic, ci destins. Nu-mi puneam problema daca sunt sau nu credincios. Nu eram necredincios. Atat. Intalnirea cu Parintele Galeriu s-a petrecut oarecum lent. Intr-o duminica, pe strada unde aveam atelierul, langa Biserica Silvestru, a trecut Nicu Steinhardt, cu care ma cunosteam. Si se intampla sa fiu afara, in curte, cu treaba. Mi-a spus: „Ce faci, frate, nu vii la biserica? Predica unul dintre cei mai mari teologi, Parintele Galeriu”. Pe vremea aceea nu mergeam la biserica. Steinhardt n-a mai asteptat sa-i raspund, a plecat mai departe. Era ca un foc sarmos, tremura de nerabdarea intalnirii cu omiletica parintelui Galeriu.

Cititi interviul integral in Formula As, la wwww.formula-as.ro

marți, 8 mai 2007

Apel pentru respectarea statului de drept si a democratiei

Avem, in clipa de fata, toate motivele pentru a ne exprima profunda ingrijorare fata de situatia politica a tarii. O serie de evenimente recente pune in lumina unul si acelasi lucru: tendinta unor autoritati de a ocoli sau incalca principiile si practicile statului de drept si ale democratiei.

Si mai grav este ca aceste derapaje au loc cu acoperire legala, prin fortarea interpretativa a unor paragrafe constitutionale, ori prin adoptarea de legi si hotarari a caror legitimitate de fond este extrem de discutabila.

Or, tocmai acest legalism pur formal constituie un motiv de alarma in plus, deoarece el isi poate disimula cu usurinta caracterul antidemocratic, inducind in eroare o mare parte a publicului.

Desi mai sunt putine zile pina la 19 mai, data referendumului, este ingrijorator faptul ca regulile dupa care se va desfasura acest scrutin electoral s-au schimbat in ultimul moment. Acest fapt incalca o recomandare a Comisiei de la Venetia care cere ca legislatia referendara sa nu fie modificata cu mai putin de un an inainte de tinerea unui referendum.

Simplul fapt ca aceasta legislatie si felul de a o aplica a constituit pana in ultima clipa subiect de dezbatere in mass-media dar si la Curtea Constitutionala reprezinta, in sine, un scandal.

Condamnam decizia comisiei de cultura si mass-media a parlamentului, care, sub diferite pretexte „legaliste”, nu i-a alocat presedintelui suspendat Traian Basescu nici un timp de antena propriu la radioul si televiziunea publice in cadrul programelor electorale.

Grave ni se par chiar si tendintele mai generale aparute in cadrul actualei majoritati PSD-PNL-UDMR-PRM-PC de a incerca sa schimbe regulile jocului chiar in timpul jocului: incercarile insistente de a modifica legea referendumului dupa inceperea procedurii de suspendare, ideea de a-i bara d-lui Traian Basescu revenirea la Cotroceni sub diverse pretexte, planuri pentru ingradirea abuziva a drepturilor electorale ale cetateanului Traian Basescu, presiuni manifeste din partea d-lor Mircea Geoana sau Dan Voiculescu asupra Curtii Constitutionale, probabil ca sanctiune fiindca nu a avizat favorabil suspendarea presedintelui.

Atragem atentia in modul cel mai serios ca statul de drept nu se reduce la proceduri cu acoperire legala si ca legislativul nu e decat una dintre cele trei puteri ale statului prin care se exercita suveranitatea populara si in nici un caz o putere absoluta, care nu mai da socoteala nici electoratului, nici puterii judecatoresti, nici principiilor universale ale drepturilor omului.

Reamintim ca si statul comunist avea nenumarate legi si oferea acoperire legala pentru toate abuzurile si crimele, ceea ce nu inseamna ca aceste legi aveau legitimitate. Ar fi extrem de grav daca, din nou, intre legalitatea formala si legitimitate ar aparea o ruptura.

Cerem apasat Guvernului sa organizeze in modul cel mai corect, echitabil si impartial referendumul de pe 19 mai. Solicitam sa se faca toate eforturile pentru a nu-i priva pe numerosii cetateni romani care traiesc si lucreaza in strainatate de dreptul de vot.

In caz contrar, se vor crea imense frustrari destabilizatoare in societate, iar condamnarea Romaniei pe plan international (criticata deja intr-o parte a presei straine) va aduce prejudicii incalculabile poporului roman.

Cerem publicului sa se mobilizeze, sa se informeze si sa se pronunte prin toate mijloacele pasnice impotriva oricaror abateri de la principiile si practicile statului de drept si ale democratiei si, de asemenea, ca la 19 mai sa participe la referendum in numar cat mai mare.

Credem ca numai o participare masiva la vot va bara eficient unele tendinte autocratice ale majoritatii parlamentare si guvernamentale actuale.

Raluca Alexandrescu, Sorin Alexandrescu, Dragos Paul Aligica, Ioana Alimanesteanu, Liviu Antonesei, Catalin Avramescu, Adriana Babeti, Hannelore Baier, Victor Barsan, Radu Bercea, Mihnea Berindei, Rodica Binder, Corin Braga, Maria Bucur, Ioan Buduca, Radu Carp, Al.Calinescu, Matei Calinescu, Mircea Cartarescu, Ruxandra Cesereanu, Livius Ciocarlie, Eugen Ciurtin, Andrei Codrescu, Andrei Cornea, Paul Cornea, Aurelian Craiutu, Anca Crivat, S.Damian, Dennis Deletant, Peter Demeny, Simona Dimitriu, Vasile Docea, Eugenia Duta, Constantin Eretescu, Radu Filipescu, Florin Gabrea, Tom Gallagher, Radu Pavel Gheo, Sanda Golopentia, Armand Gosu, Stere Gulea, Petre Iancu, Anca Domnica Ilea, Daniel Ilea, Marian Ilea, Sorin Iliesiu, Gelu Ionescu, Rudy Gheorghe Kleckner, Simone Kleckner-Vrabiescu, Cristian Lascu, Alexandru Lazescu, Gabriel Liiceanu, Monica Lovinescu, Siliviu Lupascu, Angela Marinescu, Adrian Mihalache, Alexandra Mihalcea, Florian Mihalcea, Mircea Mihaies, Mihaela Miroiu, Mihail Neamtu, Eugen Negrici, Virgil Nemoianu, Ioana Nicolaie, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Andrei Oisteanu, Anca Oroveanu, Rodica Palade, Serban Papacostea, Dana Papadima, Andrei Partos, Horia-Roman Patapievici, Ioana Parvulescu, Ovidiu Pecican, Horatiu Pepine, Dan Perjovschi, Lia Perjovschi, Andrei Plesu, Catrinel Popa, Dumitru Radu Popa, Radu Preda, Tania Radu, Nestor Rates, Serban Radulescu-Zoner, Liviu Rotman, Vlad Russo, Lavinia Stan, Mariuca Stanciu, Ioan Stanomir, Elena Supiur, Anca Sincai, Mihai Sora, Dan Tapalaga, Vladimir Tismaneanu, Traian Ungureanu, Andrei Ursu, Cristian Vasile, Vasile Astarastoae, Anca Vasiliu, Ion Vianu, Sorin Vieru, Daniel Vighi, Smaranda Vultur, Felicia Waldman, Christina Zarifopol-Illias, Vlad Zografi, Alexandru Zub.

luni, 7 mai 2007

Votati NU la referendum!



Intrebarea de la referendumul din 19 mai a.c. va suna cam asa: "Sinteti de acord cu demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei?". La care vor exista doua variante de raspuns: DA si NU.
Cei care vor ca Traian Basescu sa ramina presedinte trebuie sa voteze NU.

Mai multe pe www.basescu.ro

Capcana sau prostie in legea referendumului?

Capcana referendumului

Modificarile adusei Legii referendumului si decizia recenta a Curtii Constitutionale intind o capcana trecuta cu vederea. Ioana Avadani sesizeaza, pe blogul sau, faptul ca din forma modificata a legii rezulta ca numai demiterea se aproba cu majoritatea voturilor exprimate. In cazul in care se voteaza majoritar pentru demitere, referendumul este valabil indiferent de prezenta la vot. In schimb, daca se voteaza impotriva demiterii si nu se prezinta peste 50% la vot, referendumul nu mai e valabil.

Cititi si comentati pe blogul Ioanei Avadani: http://avadani.hotnews.ro/capcana-referendumului.html

Prostia e, din pacate, perfect constitutionala

Apropo de modificarile la legea referendumului, va recomand si editorialul lui Liviu Avram, din Cotidianul: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10581&art=28299&cHash=48953f509o

De ce a fost suspendat Basescu

Motivele suspendarii lui Traian Basescu de catre Cartelul oligarhilor, in viziuna CIVIC NET:

# A facut o puternica reorientare a politicii externe a Romaniei spre Vest, incercind si reusind diminuarea influentei politice dinspre Est.
# A intarit securitatea Romaniei si a Marii Negre prin facilitarea instalarii bazelor militare ale SUA pe teritoriul Romaniei.
# A aratat Uniunii Europene riscurile monopolului rusesc asupra resurselor energetice si necesitatea alternativelor.
# A dus cauza Basarabiei si Bucovinei la Casa Alba, la Natiunile Unite, in Parlamentul European si la Comisia Europeana.
# A militat pentru independenta energetica a Romaniei.
# A inceput lupta cu sistemul ticalosit bazat pe coruptia institutionalizata.
# A garantat magistratilor independenta anchetelor si a actului de justitie.
# A lasat libera desfasurarea anchetelor asupra evenimentelor din decembrie 1989 si iunie 1990.
# A desecretizat dosarele Securitatii si le-a pus la dispozitia CNSAS.
# A condamnat crimele comunismului declansind procesul de nimicire a fundamentului care a blocat pentru 50 de ani dezvoltarea Romaniei.
# A scurtcircuitat retelete politico/economice ale oligarhiei tranzitiei.
# A propus votul uninominal.
# A propus Parlament unicameral.
# A aratat ca la Palatul Victoria s-a instalat un Consiliu de Administratie si nu Guvernul Romaniei.
# A sustinut sindicatele din educatie pentru a obtine o alocare bugetara din PIB.
# A sustinut accelerarea proceselor de descentralizare in mod deosebit in educatie si sanatate.
# A fost si este mereu in mijlocul romanilor.

Vizitati www.civicnet.info