joi, 31 mai 2007

"Botez satanist" sau ironie divina?

Un nou scandal s-a abatut asupra Bisericii Ortodoxe Romane: un preot, inspector general patriarhal, este acuzat de practici sataniste!
O familie sustine ca parintele Alexandru Motoc (preot cu 20 de ani vechime) a oficiat un “botez satanist” la biserica Sf. Treime – Tei din Bucuresti. Familia cu pricina s-a plins la un post tv axat pe scandaluri, crime si violuri, ca la slujba de increstinare a pruncului ei, pr. Motoc a facut crucea invers si a rostit de trei ori formula “te lepezi de Hristos? “ in locul celei “te lepezi de satana?”. In sprijinul afirmatiei parintilor a fost difuzat un colaj filmat, de trei minute. Materialul filmat a fost editat in redactie, iar postul tv inca nu a pus la dispozitia Bisericii intreaga inregistrare de la botez. Ceea ce arunca o mare umbra de suspiciune asupra veridicitatii filmului. Fie e o inscenare imbecila, prin care i se plateste vreo polita preotului; fie la botezul acela preotul a gresit formula, in mod nepermis, fiind neatent.
Patriarhia a anuntat ca a declansat o ancheta in acest caz, dar ca il sustine 100% pe pr. Motoc, pina cind i se va dovedi (daca i se va dovedi) vinovatia.
Pina se lamureste tarasenia zic: Dumnezeu nu bate cu parul. Din cite imi amintesc, Pr. Motoc a fost unul dintre acuzatorii din Biserica ai parintelui Daniel Corogeanu, fostul duhovnic de la Tanacu (Vaslui). Atunci, pr. Motoc a aparut la tv oripilat de comportamentul pr. Corogeanu si pretindea ca in Biserica noastra nu se fac exorcizari.
Iata ca acum a rinduit Dumnezeu ca insusi pr. Motoc sa fie supus oprobiului public si batjocorii ateilor. Diferenta este ca pr. Corogeanu a fost pus la zid de BOR inainte sa se pronunte justitia, iar acum Biserica asteapta mai intii probele pentru a se lepada de pr. Motoc. Sa fie din cauza ca pr. Motoc e inspector patriarhal sau a invatat ceva Biserica din cazul Tanacu? Sper ca a doua varianta.

4 Comentários:

Donkeypapuas spunea...

Problema e că astfel de erori îşi datorează apariţia unei adevărate "industrii" de botezuri şi cununii, cu slujbe a căror desfăşurare durează între 10 şi 20 de minute (sic!). Poate că dacă ar fi fost o slujbă desfăşurată în ritmul ei normal nu s-ar mai fi întâmplat o astfel de "bâlbâială".

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Ironia este cu atat mai mare cu cat controversa a aparut in momentul in care parintele savarsea ceea ce el sustinea deunazi ca nu exista in Biserica Ortodoxa: exorcismele.

Anonim spunea...

Dumnezeu e mare si doar el stie adevarul, sunt o enoriasa a acestei biserici SF. TREIME,vreau sa spun ca pana sa vina preotul Motoc la aceasta biserica era de plans ,cum se gasea biserica de la intrare pe str. Grigore Moisil si in jurul acesteia (cei care locuiesc in acest spatiu sper sa-si aminteasca)
ce se vindea la chioscul din fata bisericii ce muzica se auzea etc...dupa ce a venit preotul Motoc am vazut schimbari radicale iar ca preot mi sa parut ca stia sa pastoreasca oile Domnului, acum nu mai este nimic de mirare, daca cineva vrea sa te arunce in albia de porci o face , sper ca adevarul va iesi la suprafata, stim bine cu totii ce se intampla la noi, se gasesc destui care fac rau, sa ne rugam CELUI PREA INALT SA FACA LUMINA.....si sa ne fereasca de satana care face atata rau si le incurca pe toate pentru a castiga cat mai multe suflete. Un singur lucru sa nu uitam, preotii sunt persoane ca noi toti, au sotie , copii si traiesc ca noi toti,ce ne dorim noi cred ca-si doresc si ei,nu cred ca daca sunt preoti le vine ceva de sus sau traiesc cu aer,ne facem prea repede judecatori,misiunea lor este de a aduce cat mai multi pe calea cea stramta care ne duce la Tatal Ceresc, daca PR.MOTOC face asta cred ca-si indeplineste misiunea sa. Iertare daca am gresit cu ceva.....Dumnezeu fie cu noi toti crestinii adevarati.

iulian pacatosul spunea...

http://basilica.ro/parintele-alexandru-motoc-slujitor-harnic-si-milostiv-al-bisericii-noastre-n-10-mai-1963-%E2%80%A0-25-martie-2016/, Dumnezeu sa- l ierte!