duminică, 14 octombrie 2007

Ziaristii-piscot

Ce face tineretea din om? Uneori unul care spune adevarul. Felicitari jurnalistului Alex Mihaileanu (23 ani) pentru una dintre cele mai bune postari pe care le-am citit in ultima vreme. Pe blogul lui, subiectiv.ro, ii dezvaluie pe fripturistii din presa in toata "splendoarea" lor, la SIAB 2007. Citesti, privesti si nu-ti vine sa crezi cit de mult coboara in mocirla unii din breasla asta. Desi, pe undeva e de inteles: daca prea multi sefi de gazete primesc spagi de zeci, poate sute de mii de euro, slujbasii lor de ce nu s-ar dedulci la salam, piscoturi si un cadou? Din bun-simt? Haida-de, pentru asta trebuie sa ai educatie.
Flaminzii (citeste spagarii) si "pionii" (adica ai de fac jocurile altora, politice sau de alta natura, din alte interese, nu numaidecit pentru bani) strica numele de ziarist pina acolo incit cind te recomanzi drept jurnalist interlocutorul isi verifica instinctiv buzunarele sa vada daca mai are portmoneul. Ar trebui ca breasla sa fie in stare sa traga o linie de demarcatie intre acesti ziaristi-piscot (nu pistol) si jurnalistii onesti. Ma tem ca nu o va face niciodata.

3 Comentários:

Ioan Usca spunea...

Doreşte cineva să afle Răspunsul?
În Valahia, dacă eşti valah, nu prea contezi.
Dacă eşti iperborean, cu atât mai puţin...
Un neam vrea să-şi tragă un glonţ în cap, urând de moarte ultima lui nădejde posibilă. De ce l-am împiedica?

IT Psihoterapia spunea...

ai grija cu cuvantul valah-vlah! istoricii europeani (de greci numai vorbesc)numesc vlah - om de nimic, fara capatai, cam subtirel la minte si-n care nu poti pune baza...ceea ce e mai grav este faptul ca al doilea sens (urata omonimie!) se refera la locuitorii de origine traca din zona dunarii, in special din sud!m-am indepartat putin de subiect, da' nu-mi pare rau :)

Anonim spunea...

In sfirsit un copil a avut curajul sa strige ,, Regele e gol,,. Parca nu stia tot poporul ca ziaristii sufera de bulimie !