marți, 31 iulie 2007

IPS Daniel organizeaza si candideaza


Cum v-am avertizat, lupta pentru scaunul patriarhal a inceput inainte ca Prea Fericitul Parinte Teoctist sa fie coborit in cripta.
Azi, Sinodul a hotarit ca Patriarhul sa fie inmormintat in catedrala patriarhala.
Si a mai decis ca locotenenta patriarhala (interimatul) sa fie asigurata de IPS Daniel al Moldovei. Numai ca IPS Daniel va renunta la aceasta pozitie cu o zi inainte de alegerile pentru functia de patriarh, ca sa poata candida - spun sursele noastre. Nu stiu cum de i-a convins pe ceilalti ierarhi sa poata sa organizeze alegerile, in calitate de interimar, si sa si candideze. Dar afacerea incepe sa miroase urit.
Totodata, au inceput si atacurile asupra IPS Bartolomeu al Clujului, singurul care l-ar putea invinge pe IPS Daniel. Prin unele gazete, ca si pe unele bloguri se fac comentarii nerusinate cu privire la trecutul "politic" al Parintelui Bartolomeu. Un ticalos de blogger (despre care vom spune mult mai multe, daca va fi cazul), care isi zice abuziv ziarist, sustine nici mai mult, nici mai putin ca ierarhul ardelean este exponentul "extremei drepte". Dupa principiul comunist: cine nu e cu noi e impotriva noastra, iar cine e impotriva noastra, clar e legionar. Or Parintele Bartolomeu chiar nu poate fi in gasca cu masonii si "ecumenistii".
Parintele Mitropolit Bartolomeu nu vrea sa candideze, dar cred ca s-ar mai gindi daca o parte consistenta din mirenii din Biserica si din cler l-ar ruga sa o faca.

Seja o primeiro a comentar