joi, 17 iulie 2014

Seara de film La Vulturi: "După dealuri", de Cristian Mungiu

Luni, 21 iulie, ora 21:00, cafeneaua culturală La Vulturi (re-)aduce în faţa publicului bucureştean un film valoros şi, de asemenea, vă oferă ocazia de a-i avea în mijlocul dvs. pe protagoniştii acestui film, pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.


după dealuri / beyond the hills / au-delà des collines,
un film scris şi regizat de Cristian Mungiu 

Inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran.

intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile)

info/rezervări: 0734 13 13 74



Până la urmă, filmul lui Mungiu, asemenea oricărei capodopere, reflectă – ca o oglindă – gândul şi simţirea cu care privitorul întâmpină un film. Atitudinea cu care omul se angajează întru descoperirea adevărului (care niciodată nu menajează, nu cosmetizează) sau, dimpotrivă, reflexul omului (devenit aproape a doua sa natură) de a cere să fie minţit şi de a minţi, de a-şi construi mereu idoli, ideologii, închipuiri, moralisme, amăgitoare certitudini... ” - Marian Sorin Radulescu

După patru ani de la „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, Cristian Mungiu regizează cel de-al treilea lungmetraj al său în calitate de scenarist și regizor, intitulat “După dealuri”. Filmul a avut premiera mondială la data de 19 mai 2012, în cadrul celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, fiind distins cu două premii importante: Cristian Mungiu a obţinut Premiul pentru cel mai bun scenariu, iar actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur au fost recompensate pentru interpretare.


„După dealuri” a fost co-produs de către companiile franceze Why Not (“Des Hommes et des Dieux”, “Un prophét”) şi Wild Bunch (“Che”, “The Wrestler”), companii implicate în realizarea sau distribuirea filmelor lui Woody Allen, Ken Loach şi a altor autori premiaţi la Cannes în ultimii ani şi de Les Films du Fleuve, casa de producţie a fraţilor Dardenne.

Seja o primeiro a comentar