luni, 13 ianuarie 2014

Eveniment special dedicat foştilor deţinuţi politic


DESTINE PE DRUMUL CRUCII


Dragii noştri, vă invităm la un eveniment special dedicat foştilor deţinuţi politic, Destine pe drumul crucii, care va avea loc joi, 16 ianuarie 2014, de la ora 18.00, la Teatrul de pe Lipscani (Sala Rapsodia, str. Lipscani 53).
Un eveniment care face parte din campania Asociaţiei ROST, desfăşurată în ultimii 11 ani, pentru recuperarea adevăratei istorii româneşti de sub comunism, recunoaşterea jertfelor celor din rezistenţa anticomunistă, canonizarea sfinţilor din închisori şi pentru repunerea în circuitul public a unor valori naţionale autentice, care prea multă vreme s-au aflat sub obroc din motive politice. 
Un eveniment închinat unor simboluri ale demnităţii româneşti şi prilejuit de lansarea primei cărţi a Editurii ROST: Drumul crucii. Amintiri de pe front şi din gulaguri, de Aurel State. 
Un eveniment prezentat de maestrul Dan Puric şi la care vor lua cuvîntul dna Anca Crivăţ, îngrijitoarea şi prefaţatoarea cărţii, dl Marcel Petrişor - scriitor, fost deţinut politic, prieten al autorului, ca şi al prinţului gruzin Ciabua Amiredjibi, despre care vom difuza un film documentar -, dl Lucian D. Popescu, jurist şi teolog, care de asemenea i-a cunoscut pe Aurel State şi Ciabua Amiredjibi şi care subtitrat în româneşte documentarul artistic Evadat din Gulag, şi subsemnatul, în calitate de editor.
Avînd în vedere programul bogat al manifestării, vă rugăm să fiţi prezenţi din timp pentru a vă ocupa locurile, aşa încît evenimentul să înceapă exact la ora fixată. Intrarea este liberă. Vă aşteptăm cu drag.PROIECŢIE DE FILM
Kutsna Amiredjibi:
Evadat din Gulag - documentar artistic subtitrat în româneşte de Lucian D. Popescu
(Un prinţ şi mare scriitor gruzin - Ciabua Amiredjibi: 1921-2013, tatăl cineastului - a evadat de 5 ori din lagărele ruseşti, unde l-a cunoscut pe eroul român Aurel State, "cavalerul fără pată şi fără reproş", de care l-a legat o lungă şi nobilă prietenie, pecetluită sub semnul Crucii lui Hristos)

INTERMEZZO AUDIO:
Constantin Iulian:
Înregistrare inedită cu Aurel State, pe patul de spital, cu puţin înaintea morţii

LANSARE DE CARTE:
Aurel State
Drumul crucii. Amintiri de pe front şi din gulaguri - ediţie îngrijită de Anca Crivăţ
(Un ofiţer român - Aurel State: 1921-1983 - a săvîrşit minuni de vitejie în cruciada antibolşevică, iar în lagărele ruseşti l-a cunoscut pe prinţul gruzin Ciabua Amiredjibi, căruia mai tîrziu, după eliberarea din temniţele comuniste, i-a tradus în româneşte celebrul roman Data Tutashia)

Organizatori:
EDITURA ROST
FUNDAŢIA SFINŢII ÎNCHISORILOR
COMPANIA DAN PURIC
FUNDAŢIA AIUD  

8 Comentários:

Eva spunea...

Doamne-ajuta!

A fost o seara foarte buna. Unde putem gasi - si da mai departe - interviul cu Aurel State si documentarul din seara asta?

Multumesc.

Unknown spunea...

Salut Claudiu,

Te rog, crezi că s-ar putea pune pe blogul tău acel interviu de patru minute ale lui Aurel State.
A fost o adevărate binecuvântare, pentru unii dintre noi din sală :)

Mulțumesc și Doamne ajută!

Unknown spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Tinel Carciumaru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
ioana spunea...

Dumnezeu cu voi toti, cei care ati organizat aceasta seara impresionanta!

Unknown spunea...

Multumim si noi.
Inregistrarea cu Aurel State o vom putea pune.Documentarul despre Ciabua Amiredjibi, nu, caci se afla sub protectia drepturilor de autor. Am avut acordul regizorului doar pentru difuzarea din 16 ianuarie. Daca va exista o cerere importanta, am putea face un contract, sa-l multiplicam si distribuim.

Eva spunea...

pe cand, inregistrarea cu Aurel State?... imi striga sufletul dupa ea.

Claudiu spunea...

Buna ziua! Mi-as dori si eu sa aud inregistrarea de 4 minute cu Aurel State.