Silvia Radu, o expoziţie „incorectă politic”
Printr-o împrejurare fericită, luni, 1 Februarie a.c., am aflat că, la ora 14.00, în holul Facultăţii de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, din Politehnica bucureşteană, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură-sculptură a d-nei Silvia Radu. Am mers şi am avut bucuria să întîlnesc şi alţi prieteni, care făceau locul acela, altfel extrem de cazon, … Mai mult…
Cine ne aduce Apocalipsa în Europa şi de ce?
”Europa de Vest e kaput. E dusă. E terminată. Ar mai avea o şansă mică, o şansă infimă, dar oare va şti, va putea, va mai avea răgazul să o valorifice?” – se întreba Paul Ghiţiu la începutul seriei de articole de sub genericul „Apiocalipsa Europei?”, pe care le-am publicat şi noi. Întrebările însă sînt … Mai mult…
Ce au în comun Dan Puric şi Arsenie Boca
Ce au în comun Dan Puric şi Arsenie Boca? Aceiaşi detractori înfocaţi, care se numesc creştini practicanţi. Să explic? Actorul Dan Puric şi Părintele Arsenie Boca sunt doi oameni puternic contestaţi, ori de câte ori se iveşte ocazia. Primul este acuzat de ipocrizie, de crearea unei imagini şi foloase materiale în urma unor manipulări, iar … Mai mult…
Germanii cazează migranţii în hoteluri. Pe bani grei!
Frankfurter Allgemeine informează că guvernul german a cheltuit 600 milioane de euro pentru a caza 10 000 de imigranţii musulmani în hotelurile aparţinând grupului Grand City Hotels. Se estimează că sunt necesare 30 000 de locuri de cazare. Întrebarea se pune de ce este Germania aşa de interesată în primirea acestor oameni? Să fie din … Mai mult…
Propaganda legalizării poligamiei și a abolirii complete a căsătoriei
„Unui lucru fără cale, cale dând, alte lucruri fără cale vor urma” (Dimitrie Cantemir) Avantajul României ca țară „înapoiată” și „retrogradă” este acela că, privind la situația din „țările civilizate” vedem ce ne așteaptă, dacă vom accepta orice în numele unui iluzoriu progres. Poate cel mai grăitor exemplu este Suedia. Lăudată de postacii de pe … Mai mult…
Despre Marele şi Sfântul (?) Sinod pan-ortodox
După cum probabil ştiţi, un Sinod ”pan-ortodox” urmează să fie convocat în Creta, în vara acestui an. Întinzându-se pe durata a mai multor decenii, discuţiile pregătitoare au stârnit îngrijorare şi dezbateri. Fără a lungi cuvântul, din cele zece teme propuse, numai câteva vor fi supuse votului. Dar nu asta este problema. Din totalitatea episcopilor, doar … Mai mult…
Datoria publică a SUA a depășit 19 trilioane de dolari
La finalul lunii ianuarie 2016 datoria publică a SUA a depășit 19 trilioane de dolari. Cred că majoritatea știm cum arată bancnota americană de un dolar. Grosimea bancnotei de un dolar este de 0,1 mm. Acum să vedem ce înseamnă 19 trilioane de dolari: 100 de bancnote de un dolar puse una peste alta au … Mai mult…
Cocalarul și vinul sfințit
Mădălin a fost pentru mine tipul clasic de cocalar de București: un ins certat cu școala și cu bunul simț, care trăgea la fiare în sălile de sport pentru a-și umfla mușchii, cu o ceafă groasă pe care straturile de grăsime se revărsau unele peste altele, plin de ghiuluri pe degete și lanțuri de aur … Mai mult…
EXEGEZA PATRISTICĂ A VECHIULUI TESTAMENT
După o întîrziere de cîțiva ani, pe care o regretăm cu toții (criza, bat-o vina!), Editura Christiana a reluat spre sfîrșitul anului trecut, cu noua binecuvîntare a ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, seria de tîlcuiri verset cu verset ale cărților Vechiului Testament, întemeiate cu precădere pe marele tezaur exegetic al patristicii răsăritene, dar aducînd, ori … Mai mult…
„Ţară tristă, plină de umor”
În trei luni s-au înfiinţat 89 de partide cu nume care le anunţă aspiraţiile: de la localismul dezintegrant la dacismul integrator În virtutea noii legislaţii electorale, care uşurează enorm înfiinţarea unui partid, în ultimele trei luni şi-au depus actele la Tribunalul Bucureşti nu mai puţin 89 de formaţiuni politice, dintre care 37 au primit deja aprobarea de … Mai mult…
Câteva observații pentru cei care s-au simțit ”jigniți” de afirmațiile ministrului Sănătății
Într-un interviu video acordat sitului ziare.com, ministrul Sănătății, dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, informează (și) despre efectul introducerii cardului de sănătate. ”Î: Avem cardul de sanatate de, in curand, un an de zile. Aveti o statistica precisa cat si de unde s-a economisit cu ajutorul lui? Dr. Achimaș: Da. |…| Comparând 2014 cu 2015, cu aceeasi suma de … Mai mult…
Despre conferința anuală a ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
Blogul Centrului Rus de la București redă fragmente din conferința de presă anuală a ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. (sursa: Centrul Rus) – În 2015, Rusia a contracarat activ o serie de provocări internaţionale. În mai multe țări, Siria, Irak, Yemen, Libia, Ucraina, situațiile de criză s-au înrăutățit. În Africa multe ţări au … Mai mult…
Marian Munteanu despre dreapta românească
Într-un articol apărut ieri pe situl www.identitatealiberala.ro, Marian Munteanu afirmă că în România ”vorbim despre spectrul de dreapta doar pentru a ne afla în treabă, ceea ce nu-i deloc normal. Cu alte cuvinte, ne amăgim degeaba.” ”Însă, dacă ar fi să discutăm despre nişte curente politice pe model european, şi de faptul că România are nevoie de … Mai mult…
Epicentrul infecției cu virusul Zika coincide cu zona unde au fost eliberați țînțari modificați genetic
De cîteva săptămîni, practic din nimic, a explodat o nouă epidemie de care nu se auzise pînă acum, epidemia cu virusul Zika care afectează grav, în principal, copiii nenăscuți. Aceștia se nasc cu microcefalie și cu retard mintal grav avînd nevoie de ajutor toată viața. Virusul Zika se transmite prin intermediul înțepăturilor țînțarilor. Zona cea … Mai mult…
Măicuţa Ana
În vara anului 1995 am făcut parte dintr-o delegaţie de români care a vizitat Transnistria. Regimul separatist al lui Igor Smirnov voia să arate că românii nu sunt persecutaţi în ţara lui şi a acceptat ca cetăţeni din România să facă parte din delegaţiile OSCE care monitorizau respectarea drepturilor omului în republica lui nerecunoscută oficial … Mai mult…
O carte fascinantă ca o călătorie inițiatică
Cealaltă față a exilului, de Erast Călinescu, volumul recent apărut la Editura Evdokimos, este o carte-mozaicată, o oglindă a vieții tumultoase a autorului. În ea sunt surprinse instantanee de viață. Citind-o, simți că în această narațiune primează „viul vieții”, bucuria de a trăi, întâmplările personale, mai degrabă decât interpretarea lor și judecățile de valoare. Vă … Mai mult…
Nichifor Crainic şi viziunea etnocratică asupra Statului (I)
Despre Naţional-Ortodoxism ca forţă modelatoare a Statului Etnocratic „Dacă epoca pe care o străbatem e o epocă de confuzie haotică, e firesc ca oamenii de cultură să-şi pună această întrebare: există puncte cardinale după care să ne orientăm pentru a ieşi din acest haos? Şi dacă există, care sunt? Că epoca noastră se înfăţişează ca … Mai mult…
”Sfântul” Ciappelletto
Întâmplându-se ca un negustor florentin să aibă de recuperat o datorie de la burgunzi, care erau certăreţi, răi şi de neîncredere, nu ştia pe cine să trimită în numele lui, care să se poată descurca. Îi veni în minte imaginea unui anume Ciaperello da Prato, căruia i se mai spunea şi Ciappelletto, scrib de meserie. … Mai mult…
Sinaxar românesc – Sfîntul Ierarh Bretanion, Episcopul Tomisului
Anul acesta mi-am propus aici prezentarea pe scurt, lună de lună, a sfinților și sfintelor din calendarul ortodox care sînt de origine românească sau a căror viață s-a legat, într-un fel sau altul, de spațiul românesc (în calendarele noastre bisericești ei sînt trecuți, de regulă, cu litere boldite). Pentru informații mai bogate, recomand, între altele, … Mai mult…
Apocalipsa Europei (VI) – Cârdăşia socialismului totalitar din Occident cu islamul
Nu am nimic cu islamul la el acasă. Pot să am reţineri, pot să fiu oripilat, aşa cum pot fi şi fascinat, de unele, sau de altele, dintre feţele lui. Dar îl respect şi îi respect opţiunile. Nu-i cer să se schimbe. Nu-l condamn, nu-l resping, nu vreau să-l democratizez în contra specificului lui, nu-l … Mai mult…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu