Cu niţică întîrziere, poate menită să vă încerce răbdarea în iubire, dar mai degrabă datorată unor probleme tehnice, a ieşit de sub tipar numărul 100 al revistei Rost. În editorial, fac un scurt bilanţ la o sută de luni de apariţie. E mulţumitor. Dar e doar promisiunea pentru ce va urma.
Într-un grupaj special, publicăm 39 de opinii ale unor personalităţi publice cititoare de Rost despre revista noastră. Între semnatarii unor mesaje foarte interesante (nu doar omagiale, ci şi analitice): Prof. Univ. Dr. Gh. Buzatu, Pr. Prof. Vasile Gordon, Sorin Lavric, Nicolae Mărgineanu, Costion Nicolescu, Monica Pillat, Luca Piţu, Maria Ploae, Sânziana Pop, Radu Preda, Dan Puric, Cassian Maria Spiridon, Dan Stanca, Liliana Ursu şi Prof. univ. dr. C.D. Zeletin.
De asemenea, publicăm o listă cu toţi cei care au semnat, de opt ani şi jumătate în revistă. Sînt peste 300 de nume, unul şi unul. Abia această listă dă măsura elitei de sensibilitate conservatoare care s-a perindat şi, în mare parte, a rămas în jurul Rost.
Dosarul ediţiei este despre Sfinţii Închisorilor: "Sfinţii închisorilor. O introducere în subiect", de Mihail Băcăuanu, "Importanţa şi cinstirea sfinţilor în Biserica Ortodoxă", de Mihail Băcăuanu, "Noii martiri şi mărturisitori ai României", de Pr. Andrew Phillips, "Comunismul, religia ucigaşă a Satanei", de Ioan Enache, "Martiraj, asumarea istoriei şi teroare ideologică", de Pr. Prof. Dr. Mihai Valică.
Alte titluri din sumar, la fel de interesante: "Cine susţine separatismul maghiar în România?", de Mihail Albişteanu, "Distributismul: Un îndreptar pentru creştinii ortodocşi", de William David Holden, "Statul vs Pieţe", de Alina Ioana Dida, "Impactul migraţiei asupra dezvoltării României", de Alina Ioana Dida, "Cioran – neizbăvitul", de Dr. George Enache, "Cioran: un profil interior", de Bogdan Munteanu, "Eminescu şi Slavici: lecţia tradiţiei", de Sergiu Ciocârlan, "Cât de tare pot muşca ateii din România?", Preot Antonio Aroneasa,
"Manipulare ideologică marca Soros. Cazul Republica Moldova în conştiinţa publică românească”, de prof. univ. dr. Radu Baltasiu.
Numărul 100 al Rost este un număr de colecţie. Nu-l rataţi!
Rost îşi suspendă activitatea pînă în septembrie, cînd va fi relansată într-o formulă grafică şi editorială îmbunătăţite semnificativ. Odată cu relansarea, sperăm că vom reuşi să facem şi o mai bună difuzare, pentru a ajunge la toţi cei care ne caută şi nu pot să ne cumpere revista acum decît în sistem de abonament. Doamne-ajută!
Felicitari! Viata lunga!
RăspundețiȘtergereEste o onoare pentru mine sa ma numar printre cei care semneaza in paginile Revistei Rost. Va multumesc, dragii mei frati! Dumnezeu este cu noi!
RăspundețiȘtergereFelicitari! La cat mai multe aparitii!
RăspundețiȘtergereNu m-as fi gandit atunci cand am cumparat primul numar Rost, dedicat Pr. Nicolae Steinhardt, ca voi ajunge un cititor pasionat al acestei reviste, cu atat mai putin ca imi va marca dezvoltarea intelectuala si nu numai.
RăspundețiȘtergereDumnezeu sa va ajute si sa va tina mereu pe drumul cel bun.
LA MULTI ANI! Si Doamne-ajuta si in continuare. Ma bucur sa-ti fi fost alaturi,atat cat ti-am fost...
RăspundețiȘtergereSpor si curaj in continuare.
Sa crape toti potrivnicii, ROST este un concept, nu e doar o eticheta si va trai vesnic in sufletele noastre, de-acolo de unde mai iesa la suprafata din cand in cand pentru a arata si celorlalti care e rostul nostru!
Rost 100 nu e numai o sarbatoare pt redactie si colaboratori, ci ar trebui sa fie una a tuturor celor ce simt romaneste si suntii vii cu duhul. Cu bune, cu rele, mergem inainte, nu ne putem nega apartenenta.
Doamne-ajuta!
Mihail B.