marți, 24 februarie 2015

Trei japonezi care l-au întîlnit pe Dumnezeu în România

Tot mai mulţi străini se convertesc la ortodoxie în România. Frumuseţea slujbelor şi ardoarea credinţei la meridian românesc le dăruiesc Iubirea după care tânjesc. Dacă lucrul acesta pare firesc în cazul creştinilor de alte confesiuni care trec la ortodoxie, când e vorba de "ortodocşi japonezi", transformarea ţine de miracol.
Vă invit să citiţi în Formula As un reportaj despre botezul întru Hristos al fraţilor noştri Nukina Nobuyuki (42 de ani, maestru în karate) - creştinat Gheorghe -, Ichiro Yuki (45 de ani, proprietarul unui restaurant tradiţional japonez din Bucureşti) - bo­tezat Ioan -, şi Takagi Yasuyuki (63 de ani, om de afaceri în domeniul imobiliar) - sau fratele Vasile. 

Pr. Cristian Onea, de la biserica "Ceauş Radu" din Bucureşti, şi fii săi duhovniceşti.

luni, 23 februarie 2015

Sfîrşit de săptămînă plin de bucurii la "Casa cu Rost"

"Casa cu Rost" vă pregăteşte un sfîrşit de săptămînă plin de evenimente deopotrivă plăcute şi utile. Astfel, sîmbătă, 28 Februarie, de la ora 11.00, vă invităm la un nou atelier de cusut ii, sau, cum ne place nouă să le numim, straie împărătești
Într-o atmosferă caldă, amicală, în aburi de ceai bun, din plante înmiresmate şi arome de fursecuri de casă, veţi deprinde minunata artă a cusăturilor tradiţionale, sub îndrumarea bunelor noastre prietene Roxana Maria Vizanti şi Ana Maria Trandafir şi alte cîtorva persoane dragi nouă ( ia din imagine a fost prezentată la Galateca şi este cusută de bunica Corinei Bedreaga, căreia îi mulţumim!). Un atelier pentru adulţi şi copii!

Adresa noastră: Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 8, intrarea se face prin strada Buzeşti, vizavi de agenţia Tarom (pe colţul clădirii este o farmacie Sensiblue).
Preţul atelierului: 30 leiMaterialele necesare sînt incluse în preţ.






Tot sîmbătă, 28 Februarie, de la ora 17.00Casa Cu Rost vă invită la prima ediţie a unui atelier dedicat produselor cosmetice naturale.
Veţi învăţa să vă preparaţi singuri cremele de faţă, mîini şi corp, deodorantul, rimelul sau şamponul. Numai din produse eco şi după propriul gust.
De la acest prim atelier veţi pleca acasă cu crema preparată.




Acestă sîmbătă se va încheia cu un spectacol de Andrei Ciopec, care îmbină poezia, muzica, iluzionismul şi umorul, pe durata a două ore de bună dispoziţie, începînd cu ora 19.30. Preţ de intrare: 30 lei.




Duminică, sărbătorim 1 Martie în felul nostru: cu un atelier de aranjamente florale.
Bucuria de a pune un buchet de flori frumoase mai mult în evidenţă şi de a le păstra mai mult timp nu e chiar la îndemîna oricui. Şi asta vom învăţa de la maeştri florari.
În preţul cursului, 75 de lei, intră şi un cufăraş, în care veţi face primul dvs aranjament floral, cu care veţi pleca acasă. Astfel, doamnele care vor participa, îşi vor face singure un cadou frumos de mărţişor, iar domnii care vor să rămînă cu un meşteşug ce le va mai putea fi de folos şi în viitor, dar să şi dăruiască flori femeilor din viaţa lor, îşi vor atinge ambele obiective cu banii pentru unul singur :)



joi, 19 februarie 2015

Expoziție cu vînzare: tablouri și bijuterii de Camelia Ionescu Popa


Camelia Ionescu Popa ne va încînta din nou cu arta sa, într-o expoziție specială de pictură și bijuterii din pietre semiprețioase, nu doar gîndite, ci și executate de ea însăși. Vernisajul are loc astă seară, la ”Casa cu Rost” (Calea Victoriei 155, D1, Tronson 8, etaj intermediar, interfon 3; cu intrarea prin str. Buzești, vizavi de Agenția Tarom), ora 19.00, iar expoziția, atenție!, cu vînzare, va fi deschisă pînă pe 19 martie a.c. Tablourile și bijuteriile sînt cadouri cum nu se poate mai potrivite petru începutul de primăvară. Vă așteptăm cu bucurie!

miercuri, 18 februarie 2015

Vă oferim ”7 Cuvinte - povestea unui biruitor, Gheorghe Calciu”




Povestea unui erou, care a suferit 21 de ani de închisoare sub comunism, trecînd prin experienţe limită. Un documentar despre viața unui sfînt, care a cunoscut durerea nimicitoare, pentru a ajunge la dragostea desăvârșită. Un film de 140 de minute despre Părintele Gheorghe Calciu, cel care biruit moartea în ”Experimentul Pitești”, în Casimca Jilavei, în reeducarea de la Aiud și în lupta pentru apărarea bisericilor dărîmate de Ceaușescu. O producție Abis Studio, Mănăstirea Diaconești, Legenda Film & Co.

Părintele Gheorghe Calciu a fost eliberat din a doua perioadă de detenție la presiunea SUA și a devenit cetățean al Statelor Unite ale Americii, unde a fost expulzat de regimul comunist și unde a luat viața de la zero, la vîrsta cînd alții ies la pensie. I-a iertat pe toți călăii săi din beciurile Securității și din temnițele de exterminare, ca și pe prigonitorii săi din clerul ortodox. A făcut atîta bine cît nu se poate spune în cuvinte. A ajutat oameni pe care i-a cunoscut sau străini care i-au cerut sprijinul. Și-a riscat sănătatea, agoniseala, familia pentru alții. S-a bătut mereu pentru adevăr, cu un curaj rar și cu har dumnezeiesc.

Peste 30 de prieteni și ucenici ai lui depun mărturie despre viaţa minunată și pilduitoare a Părintelui Gheorghe Calciu.

Puteți cumpăra DVD-ul de la ”Casa cu Rost” (Calea Victoriei 155, D1, tronson 8, intrarea prin str. Buzești, vizavi de Agenția Tarom), la numai 32 de lei.

Dublu eveniment inedit, într-un spaţiu neconvenţional

Azi, 18 februarie a.c., ora 19.30, va avea loc un dublu eveniment special pentru inaugurarea Y Walking Gallery (Calea Victoriei nr. 155, Bl D1, tronsonul 8 - intrarea prin str. Buzeşti, vizavi de agenția Tarom, între farmacia Sensiblu și Credit Agricole): vernisajul expoziţiei de fotografie "Călător în ţara dorului", de Irinel Cîrlănaru, organizată de "Casa cu Rost", şi o degustare de produse bio greceşti, certificate internaţional, oferite de Y Store. Intrarea este liberă. 


duminică, 8 februarie 2015

Premiera primului film despre viaţa Părintelui Gheorghe Calciu

„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii.

Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe – limită: reeducarea de la Piteşti, cavoul morţii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud.
După eliberare, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti, 7 Cuvinte către tineri, un îndemn la un „zbor înalt”, eliberator din sclavia materiei.
Este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America.
Un destin cu pogorâri la iad, gesturi „nebuneşti” de jertfă şi înălţări taborice. Peste 30 de oameni depun mărturie despre viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, într-un documentar artistic căruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea şi umorul.”



luni, 2 februarie 2015

Reportaj TVR despre lansarea "Cărţii Mărturisitorilor"

Un reportaj realizat joi, 22 ianuarie, la Muzeul Ţăranului Român, în Studioul "Horia Bernea" unde a avut loc conferinţa „Mărturisindu-i pe mărturisitori” (moderator jurnalistul Claudiu Târziu). Invitați să conferențieze pe marginea ultimului volum al scriitorului și publicistului Răzvan Codrescu, „Cartea mărturisitorilor. Pentru o istorie a învrednicirii românești", au fost Dan Puric și prof. dr. Pavel Chirilă.


TVR, Universul Credinței, 1 februarie 2015
Reportaj "Cartea Mărturisitorilor" - M.Ț.R. - Studioul "Horia Bernea"
Director de imagine: Ion Cristodulo
Redactor: Rafael Udriște

duminică, 1 februarie 2015

De ce este familia în declin

Statisticile arată că, an de an, familia pierde teren, atît în Vest, cît şi în Est. Căsătoriile sînt mai puţine, iar numărul divorţurilor creşte. Foarte multe cupluri preferă traiul împreună fără formalităţi, pentru a uşura despărţirea. Natalitatea scade şi ea. *
În opinia mea, cuplurile nu mai rezistă astăzi pentru că majoritatea oamenilor au ieşit din logica tradiţională, care era bazată pe învăţătura creştină. Femeia respecta bărbatul şi de aceea i se supunea, iar bărbatul o iubea, cu spirit de jertfă. Rolurile erau complementare, iar perechile în armonie. Căci spune Sfîntul Apostol Pavel, în Scrisoarea către Efeseni:  “Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului, pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul.
Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea…”.
Acum, femeia nu mai respectă bărbatul, din multe pricini (dintre care unele de care se face vinovat exclusiv bărbatul), iar bărbatul nu mai iubeşte femeia (tot din mai multe motive, dar în principal pentru că nu se mai poate încrede în ea)**.
Femeia vede în bărbat numai orizontala, latura lui utilă, ignorînd verticala, latura lui spirituală. Bărbatul vede în femeie doar un obiect sexual, care se uzează, de care se plictiseşte sau care poate trece de la un bărbat la altul.
Războiul cultural, care a dus la schimbarea mentalităţilor şi a regulilor sociale, se pare că a fost cîştigat, cel puţin în cazul familiei, de adversarii Tradiţiei, de neomarxişti, într-o mare parte a lumii.

* Vedeţi aici un top al ţărilor cu cea mai mare rată a divorţurilor.

** Nota bene: Respectul nu exclude iubirea, după cum iubirea nu exclude respectul, ci dimpotrivă aceste sentimente sînt legate.